Esther van Ruijven, kinderdiëtist

Profiel:

Na een carrière als levensmiddelentechnoloog, ben ik in 2008 voeding & diëtetiek gaan studeren. Sinds 2012 werk ik als diëtist en van deze overstap heb ik tot op heden nog geen dag spijt gehad. Ik vind het leuk om de twee werelden van de voeding en gezondheid als diëtist bij elkaar te brengen.

Sinds mei 2021 zijn Leonie van der Kuk en ik een maatschap gestart en ben ik ook praktijkeigenaar van Voedingsadviesbureau VIE.
Ik heb mij gespecialiseerd als kinderdiëtist en zie kinderen van 0-18 jaar op mijn spreekuur en soms ook nog wel wat ouder. Ik kan u adviseren over borstvoeding, flesvoeding, bijvoeding en mijn aandachtsgebieden zijn voedselallergie, coeliakie, ondergewicht en buikpijnklachten. Mijn achtergrond als levensmiddelentechnoloog heeft daarbij grote voordelen.
Daarnaast kunnen kinderen bij mij terecht met kritisch eetgedrag en heb ik mij verdiept in eetgedrag bij ASS, ADHD en syndroom van Down.

Ik werk veel samen met preverbaallogopedisten, kinderergotherapeuten en kinderfysiotherapeuten.

Verder werk ik samen metde allergologen van Delfts Allergie Centrum (DAC) en de DC Klinieken en met diverse kinderartsen uit ziekenhuizen in de regio.

Naast mijn werkzaamheden voor Vie, bedenk en ontwikkel ik samen met Leonie voorlichtingsmateriaal voor kinderen, die gebruikt kunnen worden in een diëtistenpraktijk. Dit doen we onder Tools4kids. Binnen Vie werken we natuurlijk ook met de materialen van Tools4kids.

Aangesloten bij het diëtistennetwerk ‘Goed Glutenvrij’. (NCV)
Aangesloten bij Down in Therapie Haaglanden (DITH)
Lid van de Nederlandse Kinderdietisten (NKD)
Lid van de Nederlandse vereniging van diëtisten (NVD)
lid van Diëtisten Alliantie VoedselOvergevoeligheid (DAVO)

Ik werk in het Gezondheidscentrum Rijswijk Buiten (maandag) en in het Gezondheidscentrum Nieuw Rijswijk (woensdag).

Contact:

070-3960549

e.vanruijven@viedietist.nl